Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Νέα πρόκληση Ακάρ για Θράκη – «Είναι Τούρκοι εκεί»

Κοινοποίηση

Νέα πρόκληση Ακάρ για Θράκη – «Είναι Τούρκοι εκεί»

Την προκλητική ρητορική της Τουρκίας επανάλαβε ο υπουργό Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, σε παρέμβασή του στην 13η διάσκεψη των πρέσβεων βάζοντας για μια ακόμη φορά στο «κάδρο» τη Θράκη και τη νησιά του Αιγαίου. 

«Η Ελλάδα συνεχίζει την αντιδημοκρατική πολιτική στη Θράκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ακάρ, αναφέροντας πως «είναι Τούρκοι εκεί».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο, σημειώνοντας ότι απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και μόλις 1.950 μέτρα από την Τουρκία, και όπως τόνισε βρίσκεται σε «απόσταση κολύμβησης».




«Είναι σε απόσταση κολύμβησης των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών μας. Αυτοί παρεξηγούνται με αυτό που λέμε επειδή οι σπουδαστές κολυμπούν εκεί. Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ.

Μάλιστα, οι προκλήσεις από πλευράς του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας δεν σταμάτησαν εκεί, με τον ίδιο να επαναφέρει τα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Eίναι ξεκάθαροι οι όροι της Συνθήκης της Λωζάνης στο άρθρο 12 των Παρισίων, παράγραφος 18 . Ξεκάθαρα αναφέρουν πως τα νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν. Εμείς, παρ’ όλα αυτά, κάνουμε υπομονή και λέμε “ελάτε να συνομιλήσουμε”» τόνισε. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα