Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης»

Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης»

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός στο Ηράκλειο και πέρασε νικηφόρα απ’ το «Θ. Βαρδινογιάννης». Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια του ματς, επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Super League.




Ο Παλάσιος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νέα σεζόν και ο Σπόραρ διαμόρφωσε το 0-2 ανοίγοντας λογαριασμό στο πρωτάθλημα σε ωραίες εμπνεύσεις-ασίστ του Ρουμπέν και του Αϊτόρ. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι και καλά προετοιμασμένοι φτάνοντας σε ένα πολύτιμο τρίποντο δίχως να απειληθούν ουσιαστικά απ’ τον αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού απ’ το ξεκίνημα κι όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζε ταχύτητα και κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Στο 14’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή σε συνεργασία του Σπόραρ με τον Αϊτόρ αλλά το σουτ του Ισπανού κόντραρε στον Μαρινάκη και κατέληξε κόρνερ. Ωστόσο, οι Πράσινοι δεν άργησαν να σκοράρουν καθώς στο 16’ ο Ρουμπέν έβγαλε μια καταπληκτική διαγώνια μπαλιά 35 μέτρων προς τον Παλάσιος. Ο Αργεντινός κινήθηκε γρήγορα, βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας του ΟΦΗ και με θαυμάσιο διαγώνιο συρτό σουτ πέτυχε το 0-1.

Το Τριφύλλι δεν χαλάρωσε μετά το γκολ και πίεσε ακόμα περισσότερο τον ΟΦΗ. Με αιχμή του δόρατος τον Σπόραρ, που αρχικά απείλησε στο 30’ και το 31’, έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 33’. Ο Αϊτόρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και ο Σλοβένος φορ με τρομερή προβολή «έγραψε» το 0-2.




Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς παίχτηκε σε πιο χαμηλό τέμπο με τους Πράσινους πάντως να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 57’ το Τριφύλλι απείλησε για ένα τρίτο γκολ όταν από βολέ του Μπρινιόλι, ο Παλάσιος πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά ο Στίβενς απέκρουσε. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πλησιάσει στο γκολ στο 70’ με σουτ του Ντίκο, που κατέληξε άουτ αλλά και στο 82’ με μακρινό σουτ του Στάικου έξω απ’ την περιοχή. Ο Μπρινιόλι όμως ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Οι Κρητικοί απείλησαν εκ νέου στο 86’ με πλασέ του Μπουζούκη που έφυγε λίγο άουτ.

Στην τελευταία φάση του ματς στο 95’ ο Παναθηναϊκός απώλεσε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να σκοράρει για τρίτη φορά αλλά τόσο ο Βέρμπιτς, όσο και ο Βαγιαννίδης νικήθηκαν απ’ τον Στίβενς, ο οποίος διατήρησε το τελικό 0-2.

ΟΦΗ: Στίβενς, Μαρινάκης, Γιαννούλης (46’ Μπουζούκης), Γιόχου (64’ Διαμαντής), Βούρος, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Νέιρα (11’ Ντίκο), Λάρσον, Τοράλ (69’ Τοράλ), Θοράρινσον (64’ Αποστολάκης).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (77’ Γκάνεα), Σάρλια, Πούγγουρας, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (68’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Αϊτόρ (87’ Φρόκου), Παλάσιος (87’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76’ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα