Παρέμβαση Εμπορικού Συλλόγου για το Νοσοκομείο Ξάνθης

Παρέμβαση Εμπορικού Συλλόγου για το Νοσοκομείο Ξάνθης

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, με θέμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος. 

Στην επιστολή αναφέρει: 

Η δημιουργία του Νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης   πριν από χρόνια αποτέλεσε τομή για την τότε υγειονομική κάλυψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  στελεχωμένο με επαρκή άξιο επιστημονικό και στελεχιακό προσωπικό. 

Τα χρόνια που κύλησαν σημαδεύτηκαν όμως  από μια συνεχή αποδόμηση  στην λειτουργία του.

Η σημερινή κατάστασή του  να λειτουργεί σχεδόν ως «περιφερειακό κέντρο υγείας»  και όχι ως νοσοκομείο αναφοράς, μας προβληματίζει σε πολύ ανησυχητικό βαθμό.

Προτείνουμε την άμεση επάνδρωση με επιστημονικό ιατρικό ανάλογο προσωπικό.

Επίσης την δημιουργία βάσης τοπικού ΕΚΑΒ Ξάνθης  και στελέχωση αυτού με ικανό ανθρώπινο προσωπικό αλλά και με ανάλογη υποστήριξη νέων υπερσύγχρονων ασθενοφόρων. 

Ακόμη τα κατά τόπους κέντρα υγείας της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης  θα πρέπει να επανδρωθούνε και αυτά αναλόγως με επιστημονικό ιατρικό προσωπικό  και με ανθρώπινο δυναμικό για τα νέα ασθενοφόρα.

Κλείνοντας υποστηρίζουμε και μία τολμηρή πρόταση  για την δημιουργία επιτέλους  και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  με έδρα την περιφέρεια Ξάνθης, Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΕΚΑΒ, με  εκπαίδευση στην ειδικότητα «Διασώστης –Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال