Παρέμβαση Χατζηγκενέ για τον καυγά στην Παλιά Πόλη

Παρέμβαση Χατζηγκενέ για τον καυγά στην Παλιά Πόλη

Τη δική του ψύχραιμη, και μακριά από κορώνες και ακρότητες, παρέμβαση για τον καυγά μεταξύ εφήβων στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης – που η Τουρκία επιχείρησε να αναγάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα – κάνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ. 

Ο ίδιος, μιλά για έναν καυγά μεταξύ εφήβων, που αποτελεί μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, και τοποθετείται ιδιαίτερα προσεκτικά, αποφεύγοντας κάθε είδους ακρότητα, όπως αυτές που διακινήθηκαν από μερίδα Τουρκικών ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει: 

«Είναι θλιβερό όταν νεαρά παιδιά εμπλέκονται σε καυγάδες και ασκείται βία σε τέτοια βαθμό, που να χρειάζεται ακόμη και ιατρική παρακολούθηση.

Η ομάδα των εφήβων που ξυλοκόπησε τον επίσης έφηβο μουσουλμάνο στην πόλη της Ξάνθης, ήδη θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, αφού οι γονείς του θύματος έχουν κάνει τις απαραίτητες νομικές κινήσεις, όμως το ζήτημα δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

Πρέπει όλοι εμείς οι ενήλικες να διδάξουμε στα παιδιά μας όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε τόσα χρόνια και δεν είναι άλλα από την αρμονική συνύπαρξη και την συμπόρευση όλων των ανθρώπων στον τόπο μας.

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για τη ζωή κάθε ανθρώπου, αλλά ως γονείς και ως ενήλικες οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και να ζητούμε και τη βοήθεια των ειδικών εφόσον χρειάζεται, προκειμένου να τα βοηθούμε να μπαίνουν στην ενήλικη ζωή τους ομαλά και απαλλαγμένα από αρνητικά συναισθήματα όπως αυτά του ρατσισμού και της άσκησης σωματικής βίας.

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό, όμως καλώ όλους και όλες μας να προβληματιστούμε και να πράξουμε ο καθένας αυτό που οφείλει ώστε ο κόσμος μας να γίνεται συνεχώς ομορφότερος και όχι άγριος». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال