Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Περιπολίες στην Ξάνθη για πυρκαγιές – Επέστρεψε στο «μπλε»

Κοινοποίηση

Περιπολίες στην Ξάνθη για πυρκαγιές – Επέστρεψε στο «μπλε»

Στο επίπεδο 2, μέσης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, του χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επέστρεψε η Ξάνθη, για την Πέμπτη 11/08/22.

Για αρκετές ημέρες η Ξάνθη βρισκόταν στο «κίτρινο», δηλαδή στο επίπεδο 3 όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός ενώ πλέον επέστρεψε στο «μπλε» του σχετικού χάρτη. 

Η περιοχή ωστόσο παραμένει σε επιφυλακή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι περιπολίες στο περιαστικό άλσος της Ξάνθης είναι διαρκείς και καθημερινές. Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Αστυνομία, Ερυθρός Σταυρός αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις περιπολούν κατά διαστήματα κατά μήκος του περιαστικού άλσους, έστω σε περίπτωση εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς τα αντανακλαστικά να είναι άμεσα. 

Την ίδια στιγμή, το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού των χόρτων, καθώς και απομάκρυνσης σκουπιδιών κατά μήκος του οδικού δικτύου που οδηγεί προς τα δύο μοναστήρια της πόλης. 

Είναι γεγονός πως ορισμένοι ασυνείδητοι πολίτες που επισκέπτονται την περιοχή είτε με τα πόδια για βόλτα, είτε με το αυτοκίνητο, εναποθέτουν τα απορρίμματά τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται δεκάδες σκουπίδια, τα οποία εκτός από εστία μόλυνσης και επιβλαβή για το περιβάλλον, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την πρόκληση πυρκαγιάς. 

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 11/08

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα