Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πύρινη κόλαση στη Θάσο – Ορατή από την Ξάνθη η φωτιά [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Πύρινη κόλαση στη Θάσο – Ορατή από την Ξάνθη η φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πυκνή δασική έκταση στη Θάσο λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή της Ποταμιάς, όπου πρόσφατα είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά η οποία αντιμετωπίστηκε ωστόσο εγκαίρως. Μάλιστα, αυτή τη φορά τα μέτωπα της φωτιάς ήταν δύο, κάτι που γεννά έντονο προβληματισμό και στρέφει τα βλέμματα των ερευνών προς το ενδεχόμενο εμπρησμού.



Η φωτιά άρχισε να επεκτείνεται πολύ γρήγορα και έτσι υπήρξε κινητοποίηση για τη μεταφορά πυροσβεστών με έκτακτα δρομολόγια πλοίων από την Καβάλα. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις με 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό. 

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από το κέντρο της Ξάνθης αλλά και την παραλιακή ζώνη της περιοχής. 

Η φωτιά ορατή από το κέντρο της Ξάνθης 

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και την Τρίτη η Θάσος βρισκόταν στο επίπεδο 4 [υψηλού κινδύνου] του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, και αμέσως μόλις «υποβιβάστηκε» στο επίπεδο 3 ξέσπασε η εν λόγω πυρκαγιά. 

Το νησί αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρίστες, μιας και αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για Έλληνες ταξιδιώτες όσο και ξένους από γειτονικές χώρες. 

Στα social media υπήρξε κάλεσμα για τη συμμετοχή εθελοντών στις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα