Πρωτόκολλο COVID-19 για σχολεία: Μέσα στην εβδομάδα η πρώτη συζήτηση

Πρωτόκολλο COVID-19 για σχολεία: Μέσα στην εβδομάδα η πρώτη συζήτηση

Πρωτόκολλο COVID-19 για σχολεία: Μέσα στην εβδομάδα η πρώτη συζήτηση

Στις συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργείων θα κυριαρχήσει η διατήρηση ή όχι της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρου.

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η πρώτη συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να εξεταστεί τι θα περιλαμβάνει  του νέο πρωτόκολλο COVID-19, το οποίο θα ισχύσει στα σχολεία, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία , στις 12 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, μεταξύ των δύο υπουργείων θα βρεθεί  η  διατήρηση ή όχι  της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς  χώρους.

Η απόφαση για τη μάσκα θα ληφθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, με βάσει τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν, μετά την επιστροφή και των τελευταίων οικογενειών από  τις διακοπές.

(σ.σ. Πέρσι το πρωτόκολλο ανακοινώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου).

Όσον αφορά τους τακτικούς  αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους  για την  προσέλευση στη σχολική μονάδα, μαθητών και εκπαιδευτικών, μάλλον είναι ειλημμένη  η απόφαση να μην πραγματοποιούνται, εκτός και αν αλλάξει κάτι σημαντικό στην επιδημολογικά στοιχεία, σε σχέση με σήμερα.

Πηγή: esos.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال