Προβλήματα στο Κολυμβητήριο κατέγραψε το Σωματείο ΑμεΑ Ξάνθης

Προβλήματα στο Κολυμβητήριο κατέγραψε το Σωματείο ΑμεΑ Ξάνθης

Το Κολυμβητήριο της Ξάνθης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 2/8/2022 το ΔΣ του Σωματείου Αμεα ΠΕ Ξάνθης, διαπιστώνοντας μια σειρά από προβλήματα τα οποία εμποδίζουν την ομαλή εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. 

Όπως τονίζει το Σωματείο, «ενώ υπάρχουν τρία ειδικά καθίσματα για την είσοδο των ΑμεΑ στην κολυμβητική δεξαμενή κανένα δεν διαθέτει το ειδικό γερανάκι το οποίο βοηθά τη μετακίνηση από το αμαξίδιο στο ειδικό κάθισμα και το οποίο είναι απαραίτητο για τα άτομα με τετραπληγία διαφορετικά δεν μπορούν να κάνουν χρήση του κολυμβητήριου». 

Παράλληλα, το Σωματείο τονίζει πως «υπάρχει ένα μόνο αποδυτήριο για ΑμεΑ γεγονός που θα δημιουργεί πρόβλημα όταν οι βοηθοί των ΑμεΑ είναι άτομα του άλλου φύλου (σύζυγοι, μητέρες) και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άλλα αποδυτήρια», ενώ καταλήγει πως «η ώρα που διατίθεται για τα ΑμεΑ 13.00μμ- 14.30μμ δεν εξυπηρετεί πάρα μόνο ελάχιστα ΑμεΑ που και οι ίδιοι και οι συνοδοί τους δεν εργάζονται». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال