Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πτώση κατά 31% στα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πτώση κατά 31% στα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη

Πτώση κατά 31% καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη, την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Συνολικά στην περιοχή εντοπίζονται 467 κρούσματα το διάστημα από 22 έως 28 Αυγούστου. Την ίδια στιγμή σημειώθηκε και μείωση κατά 50% στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων της πόλης. 

Χαρακτηριστικά ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην εβδομαδιαία έκθεσή του: 

«Την εβδομάδα 22 έως 28 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15 έως 21 Αυγούστου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις έντεκα (7/11) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητική τάση σε μία από τις έντεκα (1/11) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε τρεις από τις έντεκα (3/11) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-97%), στη Λάρισα (-65%), στα Ιωάννινα (-54%), στην Ξάνθη (-50%), στην Αλεξανδρούπολη (-48%), στο Βόλο (-45%) και στο Ηράκλειο (-43%). Οριακά αυξητική ήταν η τάση μεταβολής του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+15%). Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη (-10%), στην Αττική (-7%) και στα Χανιά (-2%)». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα