Σπέκουλα από Γενί Σαφάκ με fake news από την Ξάνθη

Σπέκουλα από Γενί Σαφάκ με «fake news» από την Ξάνθη

Μια είδηση η οποία μεταδόθηκε με εντελώς αυθαίρετο τρόπο και αποδόθηκε σε συγκεχυμένες πληροφορίες αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» της Τουρκικής προπαγάνδας, που βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτύξει την ακραία ρητορική της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν μεταδόθηκε μια πληροφορία για «ρατσιστική» επίθεση σε βάρος ανηλίκου στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και μάλιστα γινόταν αναφορά για μια πολυπληθή ομάδα νέων που ξυλοκόπησε έναν ανήλικο.

Μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά, η εν λόγω περίεργη είδηση αναμεταδόθηκε από το σύνολο του μειονοτικού Τύπου στην περιοχή, μιας και υπήρξε αναφορά πως το θύμα της επίθεσης ήταν από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης. Δεν άργησε να εμφανιστεί και η σπέκουλα από πλευράς της Άγκυρας, με τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ της κυβέρνησης Ερντογάν να αναγάγουν το συμβάν σε μείζον πολιτικό ζήτημα, κάνοντας λόγο για μια άκρως ρατσιστική επίθεση. 

Ωστόσο από Αστυνομικές πηγές αλλά και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αναφορές που αρχικώς μεταδόθηκαν δεν αποδίδονται στην πραγματικότητα. 

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης για ένα περιστατικό ξυλοδαρμού το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής και στο οποίο ενεπλάκησαν 4 άτομα, με έναν ανήλικο να έχει υποστεί απλές σωματικές βλάβες. 

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του ο νεαρός μετέβη στο ΓΝΞ όπου εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό και ακολούθως έλαβε εξιτήριο. Μάλιστα, ο νεαρός δεν προσδιόρισε στην αναφορά του τα άτομα που του επιτέθηκαν ούτε αναγνώρισε τους θύτες. Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο κάποιοι επιχειρήσαν να το χαρακτηρίσουν άμεσα ως ρατσιστική επίθεση, αν και αυτό προς το παρόν δεν προκύπτει, αλλά ερευνάται. 

Σπέκουλα από Γενί Σαφάκ

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ της Τουρκίας δεν άργησε να αναλάβει δράση, κάνοντας λόγο μάλιστα για μια «τουρκική οικογένεια» η οποία ζει στην Ξάνθη και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση. 

«Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Τύπου της χώρας με στόχο την Τουρκία αποτυπώθηκαν στους δρόμους ως βία», σχολιάζει η εφημερίδα.

Μάλιστα κάνει λόγο για μια ομάδα 20 ατόμων η οποία ξυλοκόπησε άγρια τον ανήλικο «Τούρκο», όπως τον αποκαλεί, και ισχυρίζεται ότι «τον άφησαν αιμόφυρτο». Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της παράνομης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال