Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στήνει κάλπες το Τουρκικό Προξενείο για νέο «ψευτομουφτή» Ξάνθης

Κοινοποίηση

Στήνει κάλπες το Τουρκικό Προξενείο για νέο «ψευτομουφτή» Ξάνθης

Την εκλογή του διαδόχου του εκλιπόντος ψευτομουφτή Ξάνθης,  Αχμέτ Μετέ, ετοιμάζει πυρετωδώς το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες διπλωματικές πηγές. 




Μάλιστα, φαίνεται πως έχει ήδη αποφασιστεί να στηθούν κάλπες την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα προσευχής των μουσουλμάνων, με στόχο φυσικά να γίνει μια προσπάθεια προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στα τζαμιά. 

Υπενθυμίζεται πως τόσο στη Θράκη υπάρχουν οι νόμιμοι και αναγνωρισμένοι από το κράτος Μουφτήδες, οι οποίοι προωθούν την ενότητα και συμβάλουν στην ομαλή συμβίωση των πολιτών της περιοχής, ωστόσο η Τουρκία δια μέσου του Προξενείου στην Κομοτηνή θέλει να απλώνει τα δικά της πλοκάμια στην περιοχή, «αναγνωρίζοντας» αυτή δικούς της Μουφτήδες και επιχειρώντας να στήσει ένα κλίμα πόλωσης. 

Στην Ξάνθη άλλωστε βρέθηκε λίγο μετά τον θάνατο του ψευτομουφτή και ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος (Gelecek Partisi) της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος προχώρησε σε ιδιαίτερα προκλητικές τοποθετήσεις, επαναλαμβάνοντας τη ρητορική της Άγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και «τούρκων αδελφών». 




Από την πλευρά της η Ελλάδα και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησαν πρόσφατα στη θέσπιση νέο νόμου για τις Μουφτείες και του Μουφτήδες, το οποίο οι νόμιμοι Μουφτήδες της περιοχής υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθουσιασμό. 

Οι φερόμενοι ως «μνηστήρες» για τη θέση του ψευτομουφτή Ξάνθης είναι οι Ιλτέρ Μέτσο, Τράμπα Μουσταφά, Κάμο Μουσταφά και Σεντάτ Καρανταγί, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως προς το παρόν. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα