Στήνουν κάλπες για τον αντικαταστάτη του Μετέ στην Ξάνθη

Στήνουν κάλπες για τον αντικαταστάτη του Μετέ στην Ξάνθη

Κάλπες στήνουν οι γνωστοί κύκλοι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την Άγκυρα, για την εκλογή νέου ψευτομουφτή στην Ξάνθη, μετά τον θάνατο του Αχμέτ Μετέ. 

Όπως είχε αποκαλύψει το XanthiNea.gr οι κάλπες θα στηθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα τζαμιά της Ξάνθης, με στόχο φυσικά να γίνει εκλογή νέου ψευτομουφτή, παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια διαδικασία που ουδεμία σχέση έχει με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τη στιγμή μάλιστα που στην Ξάνθη υπάρχει νόμιμος Μουφτής και αντίστοιχη Μουφτεία. 

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων και ζυμώσεων οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του ψευτομουφτή είναι οι Μουσταφά Τράμπα και Μουσταφά Κάμο.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τον θάνατο του Αχμέτ Μετέ ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου προσώπου που θα τον διαδεχθεί, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μια επίσκεψη που θεωρήθηκε κατά πολλούς ότι σχετίζεται πλήρως με τη διαδικασία εκλογής νέου ψευτομουφτή. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال