Στις φλόγες το ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη

Στις φλόγες το ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο ελληνικό νοσοκομείο και γηροκομείο «Βαλουκλή». Το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι φλόγες από τη φωτιά, που ξέσπασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (4.8.2022), στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έχουν κάψει ήδη μεγάλο μέρος του κτηρίου και έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτηρίου.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περίπου 100 ασθενείς και πολλοί από αυτούς έχουν μεταφερθεί ήδη σε παρακείμενα νοσοκομεία, μακριά από το φλεγόμενο κτήριο.


Πολλοί μεταφέρθηκαν σε ειδικά αναπηρικά καροτσάκια, άλλοι στα φορεία, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στα χέρια των πυροσβεστών.

Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλη την περιοχή. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας για την περιοχή, ενώ οι διασώστες βοήθησαν άμεσα όσους αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν μέσα στους καπνούς.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

newist.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال