Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πορτ μπαγκάζ στο αυτοκίνητο

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το πορτ μπαγκάζ στο αυτοκίνητο

Το πιο συχνό πράγμα, ειδικά όταν ετοιμαζόμαστε ή βρισκόμαστε σε ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι να ανοιγοκλείνουμε το πορτ μπαγκάζ. Λογικό. 

Εκεί έχουμε τα περισσότερα πράγματα που θέλουμε. Κι όμως υπάρχει κάτι που κάνουν οι περισσότεροι λάθος και δεν το γνωρίζουν. 

Μπορεί το κλείσιμο του πίσω καπό, του πορτ μπαγκάζ όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε να είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Τελικά, ωστόσο, λίγοι την κάνουν σωστά. Είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω κακής συνήθειας τελικά καταλήγουμε να βλάπτουμε το αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρουμε.

Ποια κίνηση στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να κάνουμε

Εδώ και πολλά χρόνια ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων άλλαξε και οι εταιρείες φρόντισαν να τα κάνουν πιο πρακτικά.  Έτσι πλέον στην πλειοψηφία υπάρχει μια εσωτερική επένδυση του καπό στο χώρο των αποσκευών. Είναι κάποιες χειρολαβές. Ο ρόλος τους είναι βέβαια πολύ σημαντικός. Είναι εκεί για να τις πιάνουμε και να κατεβάζουμε το και μετά να το αφήνουμε, αφού η βαρύτητα κάνει τα υπόλοιπα. Ωστόσο ελάχιστοι ακολουθούν αυτή τη διαδικασία. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν τα δάχτυλά τους εξωτερικά. Πιέζουν δηλαδή τη μεταλλική επιφάνεια του καπό και να το κατεβάζουν.

Μπορεί παλιά αυτή να ήταν η μόνη επιλογή στο αυτοκίνητο αλλά πλέον δεν είναι έτσι. Με αυτό τον τρόπο συμβαίνει ακόμη και το πιο απλό, ότι τραυματίζεται δηλαδή το χρώμα του αμαξώματος ειδικά από δαχτυλίδια κλπ. Εκτός όμως από αυτό υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό. Σχεδόν πάντα χτυπάμε το καπό με μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι πρέπει. Έτσι χωρίς να το σκεφτόμαστε καταπονούμε το μηχανισμό αλλά και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Έτσι σε μακροχρόνια χρήση αρχίζουν να υπάρχουν προβλήματα.

Σίγουρα σε κάποια αυτοκίνητα δεν είναι εύκολο το κλείσιμο του πορτμπαγκάζ. Γι’ αυτό πλέον οι εταιρείες σιγά σιγά υιοθετούν το ηλεκτρικό άνοιγμα/κλείσιμο του καπό, πατώντας απλώς το κουμπί κάνοντας έτσι ακόμη πιο εύκολη τη διαδικασία. Ωστόσο, την επόμενη φορά δώστε μεγαλύτερη σημασία στο αυτοκίνητο και μην το κλείσετε με τον ανορθόδοξο τρόπο.

Πηγή: exploringgreece

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال