Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βήμα-βήμα το σχέδιο της Τουρκίας για προώθηση μεταναστών στον Έβρο

Κοινοποίηση

Βήμα-βήμα το σχέδιο της Τουρκίας για προώθηση μεταναστών στον Έβρο

Ένα νέο, πάρα πολύ επικίνδυνο σκηνικό διαμορφώνεται στην περιοχή του Έβρου, με την πλευρά της Τουρκίας να μεθοδεύει, και να εκβιάζει στην πραγματικότητα, το πέρασμα των μεταναστών στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, οι ελληνικές αρχές κάνουν μία παράλληλη έρευνα, μέσα από τις καθημερινές συλλήψεις των παράνομων διακινητών, ώστε να μπορέσουν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για αυτό το μεγάλο κύκλωμα το οποίο ξεκινάει από την Ανδριανούπολη και φτάνει μέχρι την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα καταθέτουν, όχι μόνο οι παράτυποι μετανάστες αλλά και διακινητές, από την Ανδριανούπολη, οι τούρκοι συλλαμβάνουν σύρους πολίτες και τούς λένε ότι, είτε θα επιστρέψουν στη Συρία, είτε θα τούς μεταφέρουν στον Έβρο. Εκεί, τούς παραδίδουν σε βαρκάρηδες – παράτυπους διακινητές από τους οποίους ζητούν να περάσουν τους μετανάστες απέναντι.

Καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από το 2020

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για το συγκεκριμένο κύκλωμα. 

Έχουν σχηματίσει κάποια εικόνα από τα στοιχεία που έχουν, ωστόσο αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού μπροστά τους ορθώνεται  ένα τείχος. Από το 2020 έχει σταματήσει κάθε επικοινωνία των ελληνικών και των τουρκικών αρχών σχετικά με το θέμα. Μέχρι τότε, μία φορά το μήνα γινόταν μία συνάντηση, είτε σε ελληνικό είτε σε τουρκικό έδαφος, ανάμεσα σε αξιωματικούς της ασφάλειας των δύο χωρών. 



Οι δύο πλευρές αντάλλασσαν τις πληροφορίες που είχαν σχετικά με τα παράνομα κυκλώματα. Από το 2020 όταν έγινε το περιστατικό στον Έβρο, το σκοινί της επικοινωνίας των δύο πλευρών κόπηκε. Η πλευρά της Τουρκίας δεν ενημερώνει για τις πληροφορίες που έχει για τα παράνομα κυκλώματα εκεί, και η Ελλάδα από την πλευρά της, ό,τι κάνει το κάνει χωρίς να μπορεί να διασταυρώσει και να ξέρει τι γίνεται από την άλλη πλευρά.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα