Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Αναβαθμίστηκε το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Αναβαθμίστηκε το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού [ΦΩΤΟ]

Στην τελετή παραλαβής των νέων μηχανημάτων και οχημάτων Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού, στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΓΔΟΥ» στους Τοξότες Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος μετά από πρόσκληση  του Διοικητή του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσιόπλου.




Η προμήθεια των μηχανημάτων από το Δ’ Σώμα Στρατού κατέστη δυνατή χάρη σε χρηματοδότηση που ενέκρινε ο Περιφερειάρχης από πόρους του ΕΣΠΑ.

Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Από την αρχή της θητείας μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου ως βασικό στόχο όχι μόνο να απορροφούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους αλλά να επιλέγουμε εκείνα τα έργα και τις δράσεις που έχουν χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες.

Σήμερα λοιπόν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω στην τελετή παραλαβής μηχανημάτων και οχημάτων Μηχανικού από το Δ΄ Σώμα Στρατού. Μηχανημάτων που η προμήθειά τους έγινε χάρη στην αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας.

Με την απόφασή μας να χρηματοδοτήσουμε την προμήθεια των μηχανημάτων αυτών από το Δ΄ Σώμα Στρατού, αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και τη μεγάλη συμβολή τους στην Πολιτική Προστασία.

Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες του Ελληνικού Στρατού, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τους πολίτες και την Πατρίδα, και τους παρέχουμε τα απαραίτητα μέσα για την υψηλή αποστολή τους.

Σήμερα ειδικά, που έχουμε αρχίσει να βιώνουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η ευθύνη μας να στηρίζουμε τον Ελληνικό Στρατό στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. 

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, Ένοπλες Δυνάμεις και Περιφέρεια συνεργαζόμαστε στενά και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.




Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτή τη συνεργασία και να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο Δ’ Σώμα Στρατού και να το στηρίζει στο κρίσιμο κοινωνικό και εθνικό του έργο.»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα