Ξάνθη: «Ξεμπλοκάρει» το ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Εκτενεπόλ

Ξάνθη: «Ξεμπλοκάρει» το ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Εκτενεπόλ

Ξάνθη: «Ξεμπλοκάρει» το ζήτημα με τους τίτλους ιδιοκτησίας στην Εκτενεπόλ

Λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών με τους τίτλους ιδιοκτησίας στον οικισμό των Παλιννοστούντων, στην Εκτενεπόλ της Ξάνθης φαίνεται πως δίνεται πλέον, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Μετά από τρεις, σχεδόν, δεκαετίες ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις οικοδομικές άδειες του οικισμού των Παλιννοστούντων Ομογενών στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, με τις συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και των συνεργατών του.

Η εμπλοκή προκλήθηκε, ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν το τότε Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλάδος (ΕΙΥΑΠΟΕ) στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικιστική τους αποκατάσταση αγόρασε έκταση από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ΑΕ στην Ξάνθη.

Τα σπίτια, όμως, χτίστηκαν εξ’ αδιαιρέτου σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να βγάλουν τίτλο κυριότητας στο όνομά τους και άρα να μην μπορούν να τα πουλούν ή να τα μεταβιβάζουν.

Η δημοτική αρχή, επί δύο χρόνια εργάστηκε συστηματικά για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, αποτυπώνοντας την υφιστάμενη κατάσταση με τη σύνταξη μελέτης, για τη δημιουργία ενός «πολεοδομικού περιβάλλοντος».

Η διαδικασία εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) του ΥΠΕΝ ανοίγοντας, πλέον, τον δρόμο για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, ύστερα από την εξέλιξη αυτή τόνισε: 

«Λύνουμε, επιτέλους, ένα μεγάλο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόβλημα. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί καταφέραμε, ύστερα από 30 χρόνια, περίπου να διορθώσουμε μια αδικία εις βάρος των αδελφών μας Ποντίων. Διακόσιες εξήντα οικογένειες θα έχουν στα χέρια τους, σύντομα, τους τίτλους των σπιτιών τους. Είναι ένα ακόμα στοίχημα που κερδίσαμε. Η δέσμευσή μας έγινε πράξη».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال