Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσό μετάλλιο για την μοναδική Ελίνα Τζένγκο με 65,81 μέτρα

Κοινοποίηση

Χρυσό μετάλλιο για την μοναδική Ελίνα Τζένγκο με 65,81 μέτρα

Η Ελίνα Τζένγκο κλήθηκε τη φετινή σεζόν να διαχειριστεί την πίεση και το βάρος μιας μεγάλης επίδοσης. Την ανάγκη που ένιωθε η ίδια να την επιβεβαιώσει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η πίεση αυτή μπορεί να την κατέβαλε στο Όρεγκον, όμως, δεν έγινε το ίδιο στο Μόναχο. Η νεαρή αθλήτρια με βολή στα 65,81 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. 



Επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στο αγώνισμα. Η νεαρή ξεκίνησε με προσπάθεια στα 60,82 μ., που ήταν ικανή να της εξασφαλίσει τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη εξάδα και στη δεύτερη βολή έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα. Η επίδοση της αυτή είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, αφού το προηγούμενο ήταν το 65.41 μ., που κατείχε η ίδια από το μίτινγκ της Οστράβα. 

Η αθλήτρια επέλεξε να μην εκτελέσει την τρίτη της βολή, πέτυχε 59,40 μ. στην τέταρτη, ήταν άκυρη στην πέμπτη και 64,57μ στην έκτη. Η Τζένγκο πριν τρέξει στον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ φίλησε τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου κι έπειτα πανηγύρισε, με τους ήχους του Ζορμπά από τα ηχεία.

Η 20χρονη πήγε στο Μόναχο με προσδοκία να ανέβει στο βάθρο των νικητριών. Πριν φτάσει η ημέρα να αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος της, απόλαυσε τις διακρίσεις των παιδιών που προηγήθηκαν, πήρε μαθήματα και τη θετική τους οπτική και παρότι πρωτάρα σε ανάλογες διοργανώσεις λειτούργησε ως μια φτασμένη και έμπειρη αθλήτρια. Ο καιρός σήμερα στο Μόναχο ήταν πολύ κακός, αφού τόσο η θερμοκρασία ήταν κακή, ενώ μετά την μεσημεριανή καταιγίδα δε σταμάτησε να βρέχει έστω με μικρή ένταση.



Η Τζένγκο την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στην κατηγορία Κ20 και κατέκτησε μάλιστα το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Φέτος, μόλις στην πρώτη της χρονιάς στην κατηγορία γυναικών κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η χώρα μας έφτασε στα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση, εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά και το ένα ασημένιο.

Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος με 62,01μ. και τρίτη η σπουδαία Μπάρμπορα Σποτάκοβα (Τσεχία) με 60,68 μ., η μοναδική αθλήτρια στη διοργάνωση, που αγωνίστηκε και το 2002 στο ίδιο στάδιο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα