16 χρόνια συμπλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα»

16 χρόνια συμπλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα»

Ανακοίνωση – ευχαριστήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 16 χρόνων λειτουργίας του εξέδωσε ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα». 

Σχετικά αναφέρει: 

«Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ», με την επέτειο 16 χρόνων λειτουργίας του, θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές, πρόσωπα και φορείς, που στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις του, συνδράμοντας με αυτό τον τρόπο στη προσπάθεια ένταξης των Ρομά του Δροσερού στην τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η περίοδος της πανδημίας, όπου ο Σύλλογος, ενώ ανέστειλε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, συνέχισε ανελλιπώς την κοινωνική του δράση! Στην επίμαχη περίοδο της πανδημίας διαχειρίστηκε 820 κοινωνικά θέματα που αφορούσαν ζητήματα των κατοίκων του οικισμού με δημόσιες υπηρεσίες, παρεμβάσεις μεσολάβησης, διεκπεραίωση εκπαιδευτικών θεμάτων, προσδιορισμό ιατρικών επισκέψεων, επικοινωνία με πρεσβείες και προξενεία και στρατολογικά γραφεία αναφορικά με ζητήματα Ρομά που εργάζονται στην αλλοδαπή. Για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του οικισμού δημιούργησε εικονογραφημένες αφίσες με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, ενώ καθημερινά συμπλήρωνε βεβαιώσεις μετακίνησης των κατοίκων, μοίρασε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Θέλουμε να επισημάνουμε πως την κρίσιμη για όλους μας περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό οι δημόσιες αρχές και η ευρύτερη κοινωνία να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στις δράσεις του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα ενισχύσει την προσπάθειά μας να υπερνικήσουμε τα εμπόδια τα οποία αποτρέπουν την πλήρη συμμετοχή και ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال