Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακάρ: Το να ξέρουν κολύμπι οι Έλληνες θα τους βοηθήσει πολύ

Κοινοποίηση

Ακάρ: Το να ξέρουν κολύμπι οι Έλληνες θα τους βοηθήσει πολύ

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το μήνυμα προς τους Τούρκους πολίτες.

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», είπε μεταξύ άλλων ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην Hurryiet που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της τουρκικής εφημερίδας σήμερα.




Ο Ακάρ στην ίδια συνέντευξη σχολιάζοντας  δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, είπε οτι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο».

Ακόμη ο Ακάρ αναφέρει στη Hurryiet πως «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, αποφεύγουν επίμονα τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι αυτή που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας.Προσπαθούν να το κάνουν πρόβλημα ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ.

«Είτε δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους είτε…»

 Οι ίδιοι κάνουν μια μάταιη προσπάθεια να οπλιστούν με μια ψευδή αντίληψη της απειλής. Είναι αυτοί που έχουν κάνει περισσότερες από χίλιες παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από την 1η Ιανουαρίου. Το κάνουν αυτό και μετά μας χαρακτηρίζουν επεκτατικούς και επιθετικούς. Το χέρι είναι ελεήμων! Είτε δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους είτε φοβούνται να κοιτάξουν. Αν κοιτάξουν, θα δουν τα αληθινά τους πρόσωπα, ίσως και να ντραπούν».




«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή»

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή. Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Στόχος μας είναι το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα ειρήνης και φιλίας για ειρήνη και σταθερότητα και για δίκαιη κατανομή κάθε πλούτου. Ωστόσο, έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες απόπειρες στο γήπεδο και στο τραπέζι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Ας το ξέρουν αυτό».

Τι είπε για τα F-16

Για το θέμα των F-16, ο Ακάρ είπε, «Προτεραιότητά μας είναι η προμήθεια και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 που έχουμε στο απόθεμά μας και τα οποία χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά. Τα σχέδιά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά φυσικά έχουμε και εναλλακτικές λύσεις».

newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα