Ανοδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη

Ανοδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη

Ανοδικά κινήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη και την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου καθώς καταμετρήθηκαν περίπου 400 επιπλέον μολύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ από τις 19 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην περιοχή εντοπίστηκαν συνολικά 435 νέα κρούσματα Covid19, με τον κορονοϊό να καταγράφει άνοδο κατά 40,32% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων κατά 9%. 

«Την εβδομάδα 19 Σεπτεμβρίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα (7/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε τρείς από τις δώδεκα (3/12) περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+398%), στον Άγιο Νικόλαο (+184%), στη Λάρισα (+49%), στο Βόλο (+46%) και στη Θεσσαλονίκη(+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στα Χανιά (+23%) και στα Ιωάννινα (+27%). Πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως ήταν οριακές, παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-26%), στην Αλεξανδρούπολη (-22%) και στο Ηράκλειο (-11%). Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-9%) και στην Αττική (-6%)» αναφέρει ο ΕΟΔΥ. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال