Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ Ξάνθης

Κοινοποίηση

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ Ξάνθης

Δελτίο τύπου με τίτλο «επιλεκτική εθνική ευαισθησία από τη ΝΔ Ξάνθης» εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ  «ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ




Την διαγραφή των μειονοτικών βουλευτών, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν, ζητεί η Ν.Δ. Ξάνθης οι οποίοι, κατά την ίδια, υπονομεύουν την Ελλάδα! Μια ανακοίνωση που ίσως θα προκαλούσε έκπληξη, εάν δεν ήταν νωπές στο μυαλό μας οι δηλώσεις του βουλευτή, του κυβερνώντος κόμματος και β’ αντιπροέδρου της βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος κατέδειξε τους συμπολίτες μας, ως «κατασκόπους της Τουρκίας» , σε ένα εθνικιστικό κρεσέντο το οποίο ξεγύμνωσε την υποκρισία και τις επικίνδυνες απόψεις που κυριαρχούν στη Νέα Δημοκρατία. Απόψεις που στοχοποιούν κάθε έναν πολίτη, ο οποίος δεν ασπάζεται το δόγμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», επαναφέροντας στο μυαλό μας ανατριχιαστικές στιγμές της νεώτερης ιστορίας.

Και ίσως κάποιος να δικαιολογούσε την τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, γνωρίζοντας το ιδεολογικό της υπόβαθρο, εάν η ίδια ευαισθησία αφορούσε και τα δικά της αιρετά μέλη. Ωστόσο νωπό είναι στο μυαλό μας το ολίσθημα του εκλεκτού Δημάρχου της, κ. Τσέπελη, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την επίσημη θέση της, χωρίς βέβαια ποτέ να πάρει απάντηση, ενώ πρόσφατη ήταν και η συνάντησή του με τους «υποψήφιους μουφτήδες» και τον Τούρκο Πρόξενο, η οποία μάλλον δεν ενόχλησε. Δεν το πληροφορήθηκαν άραγε; Ή μήπως, σύμφωνα με την λογική τους, μπορούν να «υπονομεύουν την Ελλάδα» μόνο τα δικά της παιδιά;

Ένα κόμμα που συμπορεύθηκε με την Χρυσή Αυγή, θυμόμαστε άλλωστε όλοι την ηχηρή απουσία του από το μεγάλο συλλαλητήριο της Ξάνθης κατά του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο καπηλεύθηκε το Μακεδονικό, προκειμένου να πάρει την εξουσία, που βάλει ευθέως κατά των αλλόθρησκων βουλευτών ρίχνοντάς τους βορά στους ακραίους εθνικιστές, δε δικαιούται να μιλά για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Ο μόνος γνώμονάς του είναι η εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων για την αναρρίχηση και την διατήρησή του στην εξουσία. 




Σώφρον λοιπόν θα ήταν, τουλάχιστον από την τοπική οργάνωση, να σιωπά, γιατί την καλλιέργεια κλίματος μισαλλοδοξίας, θα την πληρώσει ο τόπος. Ένας τόπος που αποτελεί πρότυπο σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών του, πέρα από θρησκείες και ιδεολογικές διαφορές. 

Καλούμε λοιπόν την τοπική Ν.Δ. να επανορθώσει για την επιεικώς απαράδεκτη ανακοίνωση ή αν επιμείνει, στην θέση της τότε να συμπεριλάβει όλους όσους κατά την ίδια «υπονομεύουν την Ελλάδα», ζητώντας την διαγραφή και των δικών της στελεχών. Τότε ίσως να μας πείσει για τις «εθνικές της ευαισθησίες».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα