Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Γεύση» από οχήματα άλλης εποχής στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

«Γεύση» από οχήματα άλλης εποχής στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης διοργάνωσε, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς πόλης Ξάνθης 2022, – στην Πλατεία διοικητηρίου έκθεση Ιστορικών Οχημάτων και – στο διάδρομο που ενώνει την Κεντρική πλατεία με την Πλατεία Διοικητιρίου, Έκθεση φωτογραφίας παλιού αυτοκινήτου.




Στην Έκθεση Ιστορικών Οχημάτων, που ενθουσίασε τους επισκέπτες, το σύνολο των οχημάτων που εκτέθηκαν ήταν σχεδόν στο σύνολό τους από κατοίκους της Ξάνθης και η έκθεση συγκέντρωσε 26 Ιστορικά Αυτοκίνητα και 5 μοτοσυκλέτες. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Έκθεσης, ψήφισαν περίπου 500 επισκέπτες της έκθεσης και τα τρία πρώτα οχήματα σε ψήφους ήταν:

1ο  το Plymouth Fiury II, ένα όχημα του 1965, του κ. Νασσόπουλου Ευστάθιου

2ο  το BMW Isetta 300, ένα όχημα του 1952, του κ. Κοντού Γιώργου

3ο το Jaguar XJ6, ένα όχημα του 1968, του κ. Ευμορφίδη Μιχάλη

Η μοναδική συμμετοχή εκτός Ξάνθης του κ. Διλμπέρη Ιωάννη από τη Θεσσαλονίκη, με ένα Triumph Stitfire IV του 1971, έφθασε καθυστερημένα στην έκθεση λόγω άσχημων καιρικών συνθηκων, αλλά κατάφερε να πάρει την 5η θέση στην ψηφοφορία.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας με Ιστορικά Οχήματα, ψήφισαν 100 περίπου επισκέπτες. Ο κακός βραδινός φωτισμός δεν έδωσε τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής. Οι φωτογραφίες είχαν νοσταλγικό χαρακτήρα, έφερναν στο νου των επισκεπτών κάποιες άλλες εποχές. Οι νοσταλγίες αυτές καθόρισαν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το οποίο ήταν:

1η η φωτό του κ. Νασσόπουλου Στάθη, με το Plymouth Fiury II του 1965, με την ανθοδέσμη στο καπό έτοιμο να μεταφέρει τα όνειρα ενός νέου ζευγαριού.

2η η φωτό από τη συλλογή του Χρηστίδη Χρήστου, με τα οχήματα και τους αθλητές της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Ξάνθης, εμπρός από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όπου μετά από ένα Πανελλήνιο Τελικό Δεξιοτεχνιών φωτογραφήθηκαν οι επτά συμμετέχοντες, με τα τρία Πανελλήνια Κύπελλα που έφεραν στην πόλη μας.

3η η φωτό με το Χρηστίδη Χρήστο, πάνω στη ράμπα τερματισμού, μετά τη συμμετοχή του στην Ανάβαση Τοξοτών για να του απονεμηθεί το κύπελλο του νικητή της κλάσης, όπου συμμετείχε με το Alfa Romeo Junior του 1972.




Οι παραπάνω εκδηλώσεις έγινε εφικτό να διοργανωθούν χάρη στη συμπαράσταση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ. Ηλία Ασκαρίδη και του Δήμαρχου κ. Μανώλη Τσέπελη, που ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων διοργάνωσης αλλά και των χορηγών της ΑΛΕΞάνθης, του Κέντρου Μπαταρίας “Energy Life”, του καταστήματος ανταλλακτικών “ΜΠΑΡΙΣ”, το μηχανουργείο “Αφοι ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ”, το συνεργείο αυτοκινήτων “ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ – ΚΥΡΑΤΖΗ ΟΕ” και την Εταιρία Συλλογής Καμένων Λαδιών του ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα