Κορονοϊός: Αυξήθηκε κατά 87% το ιικό φορτίο στην Ξάνθη

Κορονοϊός: Αυξήθηκε κατά 87% το ιικό φορτίο στην Ξάνθη

Εκτινάχθηκε κατά +87% το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα στην Ξάνθη, λίγες ημέρες μετά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη. 

Στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται πως αν και καταγράφεται σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, την ίδια στιγμή εντοπίζεται μια σημαντική άνοδος στο ιικό φορτίο. 

«Την εβδομάδα 5 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα (6/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+31%), στην Ξάνθη (+87%), στην Αλεξανδρούπολη (+98%), στη Λάρισα (+135%) και στο Βόλο (+165%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+12%). Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-38%), στο Ηράκλειο (-40%) και στον Άγιο Νικόλαο (-68%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-27%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-9%) και στα Χανιά (-9%)» τονίζει ο ΕΟΔΥ. 

Ως προς τα κρούσματα Covid19, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 216 μολύνσεις κάτι που μεταφράζεται σε μείωση κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال