Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Metron Analysis: Στις 8,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

Metron Analysis: Στις 8,4% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα με 8,4% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.




Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης Metron Analysis η οικονομία και η ακρίβεια είναι τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες ενώ πάνω από τους μισούς πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο το 56% λέει προς τη λάθος, το 38% προς τη σωστή ενώ ένα 4% ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες η οικονομία είναι πρώτο με 31% και ακολουθεί η ακρίβεια με 26%, η ενεργειακή κρίση με 11%, η εξωτερική πολιτική και πόλεμος στην Ουκρανία με 8%, η ανεργία με 6%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης το 39% και 16% αντίστοιχα την κρίνει θετικά ενώ το 54% και 74% αντίστοιχα αρνητικά.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 41% και 21% αντιστοιχα κρίνουν θετικά ενώ το 54% και 69% αρνητικά.




Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,6%, το ΠΑΣΟΚ με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜεΡΑ25 με 3,4%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 7,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει συνολικά το 10,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ έχει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 5,9% και το ΜεΡΑ25 με 4,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 35% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε 16% με τον κανένας να είναι δεύτερος με 30%.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα