Εκκλησιασμός στις Θέρμες από την Ένωση Απόστρατων Ξάνθης

Εκκλησιασμός στις Θέρμες από την Ένωση Απόστρατων Ξάνθης

Εκκλησιασμός στις Θέρμες από την Ένωση Απόστρατων Ξάνθης

Τελέστηκε στις  9 Σεπτεμβρίου 2022, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο πομακοχώρι Θέρμες.

Την λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, τον πατέρα Κωνσταντίνο Τρύπο και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο.

Ο χορός των ιεροψαλτών αποτελείτο εξ ολοκλήρου από μέλη του Παραρτήματος ΕΕΑΣ Ν. Ξάνθης, με επικεφαλή τον Γραμματέα του Παραρτήματος Επίλαρχο ε.α. Αναστάσιο Αλέκογλου, τον Ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Αραμπατζή, τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Νικόλαο Αντωνόπουλο και τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Μενέλαο Κυριακού, απέσπασε τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου για την ορθοφωνία τους και την μελωδική τήρηση του τυπικού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για τη παρουσία του, όπως και το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τη συνεχή ανακαίνιση και φροντίδα του ναού.

Η όλη εορτή πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2022».

Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα, προσήλθαν περί τους 70 και πλέον προσκυνητές, με 2 λεωφορεία, που εξασφάλισε το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης (για δωρεάν μεταφορά), καθώς και με αρκετά ΙΧΕ οχήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία του εκκλησιάσματος ήταν απλοί κάτοικοι της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με θέρμη στην πρόσκλησή μας.

Επίσης παραβρέθηκε, για πρώτη φορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ Ανχης ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ. Φίλιππος Μαλούσαρης, 2 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και πολλά μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκαν, από την ΕΑΑΣ καφέδες, αναψυκτικά και άλλα κεράσματα σε γειτονικό κατάστημα. Ο Σεβασμιώτατος, μας τίμησε με την παρουσία του στο κέρασμα και δεν παρέλειψε, όπως το συνηθίζει, να χαιρετίσει τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους του καταστήματος, όπως και όλους όσους βρισκόταν στην γύρω περιοχή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ειρηνική συμβίωση των συμπατριωτών χριστιανών και μουσουλμάνων.

Εκκλησιασμός στις Θέρμες από την Ένωση Απόστρατων Ξάνθης

Εκκλησιασμός στις Θέρμες από την Ένωση Απόστρατων Ξάνθης

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Τουριστικό Γραφείο «TASIOS Travel» που μας παραχώρησε δωρεάν το ένα από τα δύο λεωφορεία για την μετακίνηση των προσκυνητών.

Ευχαριστούμε όμως θερμά όσους και όσες προσήλθαν, οι οποίοι ταυτόχρονα μας ενίσχυσαν οικονομικά για τη συνέχιση της ανακαίνισης του ναού, καθώς και τους φορείς και τα άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Έτσι μας τονώνετε το ηθικό και την πίστη, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Θρησκευτικού μας φρονήματος, αλλά και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال