Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει ο εμβολιασμός αλεπούδων στην Ξάνθη – Εναέριες ρίψεις

Κοινοποίηση

Ξεκινάει ο εμβολιασμός αλεπούδων στην Ξάνθη – Εναέριες ρίψεις

Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η 15η Εμβολιαστική Εκστρατεία των Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Καταπολέμησης και Επιτήρησης της Λύσσας, μέσω εναέριων ρίψεων εμβολίων-δολωμάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.




Τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν περιέχουν ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με αυτά.

Συγκεκριμένα, οι εναέριες ρίψεις των εμβολίων δολωμάτων θα πραγματοποιηθούν σε δεκαεπτά Περιφερειακές Ενότητες της χώρας οι οποίες είναι οι εξής: στις ΠΕ Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς και Θεσπρωτίας, στις οποίες θα γίνουν ρίψεις σε ολόκληρη την έκτασή τους, καθώς και στις ΠΕ Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, στις οποίες οι ρίψεις θα γίνουν σε μερική/ορισμένη έκτασή τους.




Όπως ενημερώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω ανακοίνωσής του η χώρα μας εφαρμόζει πρόγραμμα δύο (2) εμβολιαστικών εκστρατειών, ετησίως, για την από αέρος διανομή εμβολίων-δολωμάτων κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Μετά την επανεμφάνιση των κρουσμάτων λύσσας στα ζώα της χώρας μας το 2012 και μέχρι την τελευταία επιβεβαίωση του νοσήματος, το Μάιο του 2014, συνολικά εμφανίστηκαν 48 κρούσματα, εκ των οποίων τα σαράντα σε αλεπούδες, τα πέντε σε σκυλιά, τα δυο σε βοοειδή και ένα σε γάτα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα