Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επενδυτικό ενδιαφέρον για φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Επενδυτικό ενδιαφέρον για φαρμακευτική κάνναβη στην Ξάνθη

Έντονο και ζωηρό φαίνεται πως διατηρείται το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική κάνναβη σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη στην οποία ήδη μια αντίστοιχη επένδυση έλαβε το «πράσινο φως» πρόσφατα. 




Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία έχουν χορηγηθεί 128 εγκρίσεις εγκατάστασης μονάδων για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. 

«Σε λίγα χρόνια η φαρμακευτική κάνναβη θα φέρνει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια σε εξαγωγές» δήλωσε σε πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

Μπορεί το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον να έχει εκδηλωθεί κυρίως στη Στερεά Ελλάδα και την περιοχή της Βοιωτίας, ωστόσο και στην Περιφέρεια ΑΜΘ φαίνεται πως υπάρχει η σπίθα για αντίστοιχες επενδύσεις. 




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, στην Π-ΑΜΘ έχουν χορηγηθεί 4 εγκρίσεις εγκατάστασης μονάδων για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, οι οποίες αφορούν την Ξάνθη, τη Ροδόπη, τον Έβρο και την Καβάλα. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα