Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίδομα θέρμανσης: Οι τυχεροί που θα λάβουν 700 ευρώ

Κοινοποίηση

Επίδομα θέρμανσης: Οι τυχεροί που θα λάβουν 700 ευρώ

Επίδομα θέρμανσης 2022: Διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης οι οποίοι φέτος θα επιλέξουν να ζεσταθούν με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο.




«Τυχεροί» και οι δικαιούχοι που φέτος για πρώτη φορά θα εισπράξουν επίδομα θέρμανσης με πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένος στα 350 ευρώ, το οποίο θα φτάσει τα 700 ευρώ για όσους επιλέξουν φέτος να ζεσταθούν με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πολύ ακριβού φυσικού αερίου, καθώς οι προβλέψεις μιλούν για πολύ δύσκολο χειμώνα αναφορικά με τις τιμές του.




Υπό αυτές τις συνθήκες όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι διευρυμένα τα εισοδηματικά κριτήρια ενώ, δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο καθώς για όσους χρησιμοποιήσουν διαφορετικό καύσιμο από το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται.

Τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται από τα 14.000 ευρώ στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και ανάλογα από τις 20.000 στις 24.000 για τον παντρεμένο προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επίσης, για τον Οκτώβριο προβλέπεται οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά ανά λίτρο, η οποία θα γίνει επανεκτιμήσει του μέτρου για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο ξεκίνημα της περιόδου προμήθειας πετρελαίου στις 15 Οκτωβρίου θα κυμανθεί στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα