Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη γιορτάζει – Μία εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και μουσική!

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη γιορτάζει – Μία εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και μουσική! i


Γιορτές Παλιάς Πόλης 2022: Τα καλά της φόρεσε και επισήμως η Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου (03/09) με την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης. 

Πρόκειται για έναν ιστορικό θεσμό, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ξάνθης, και είχε τεθεί στον «πάγο» λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος ωστόσο οι Γιορτές Παλιάς Πόλης επέστρεψαν με τον κόσμο να ανταποκρίνεται μαζικά στο κάλεσμα για συμμετοχή. 




Τα ξενοδοχεία της πόλης άλλωστε είναι γεμάτα, ενώ ήδη από την Παρασκευή και λόγω της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας», η κίνηση στην Ξάνθη είναι αυξημένη. 

Η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Μητροπόλεως, ενώ οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είδαν τα στέκια τους να «βουλιάζουν» από κόσμο. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αρκετοί είναι οι δρόμοι που κλείνουν. 

Χρήστος Νικολόπουλος, Πίστα Παπαδοπούλου, Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία άνοιξαν το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων, με μια φαντασμαγορική συναυλία στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, χωρίς να πέφτει καρφίτσα. 




«Σας καλωσορίζω στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που επανέρχονται δυναμικά μετά από 2 χρόνια αναβολής. Ύστερα από αυτή την παύση, η αγωνία, ο ενθουσιασμός και η χαρά που νιώθουμε είναι πρωτόγνωρα. Λες και οι Γιορτές γίνονται για πρώτη φορά. Κι όμως, έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια. Αυτός ο εμβληματικός θεσμός της Ξάνθης έχει μπει στο πολιτιστικό καλεντάρι ολόκληρης της χώρας αλλά και του εξωτερικού» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, κατά την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης. 

Η Ξάνθη γιορτάζει – Μία εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και μουσική! i
Βουλιάζουν από κόσμο τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων 

Η Ξάνθη γιορτάζει – Μία εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και μουσική! i
Την τιμητική τους έχουν τα σουβλάκια 

Η Ξάνθη γιορτάζει – Μία εβδομάδα γεμάτη κέφι, χορό και μουσική!
Στην Πλατεία Μητροπόλεως η επίσημη έναρξη 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα