Έρευνα Metropoll: Τι πιστεύουν οι Τούρκοι για τους Έλληνες

Έρευνα Metropoll: Τι πιστεύουν οι Τούρκοι για τους Έλληνες

Έρευνα Metropoll στην Τουρκία: Τι θεωρούν οι Τούρκοι για τους Έλληνες – To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί «εχθρό» τον ελληνικό λαό.

To 64% των Τούρκων δεν θεωρεί «εχθρό» τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Metropoll στην Τουρκία.

Στην ερώτηση «Είναι φίλος ο ελληνικός λαός ή εχθρός;» το 64% των ερωτηθέντων απάντησαν «Όχι», το 31,3% «Ναι», ενώ 4,7% δεν απάντησε. Η έρευνα έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκεται στο ζενίθ, η προκλητικότητα και η ακραία ρητορική σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, κατά της Ελλάδας. Το θεαματικό στην έρευνα είναι, πως η πλειοψηφία τουρκικών κομμάτων που έχουν κάνει «σημαία» την ακραία εθνικιστική ρητορική κατά της Ελλάδας -όπως το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το συγκυβερνών ακροδεξιό κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗP)- δεν θεωρούν «εχθρό» τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα δεν θεωρούν «εχθρό» τον ελληνικό λαό, δήλωσαν οι ψηφοφόροι των κομμάτων:

• 60,3% του κυβερνώντος AKP

• 73,8% του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP)

• 65,1 % του Καλού Κόμματος (İyi Parti ) της Μεράλ Ακσενέρ

• 68,6 του Δημοκρατικού Κόμματος τω Λαών (HDP)

• 57,8% του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP)

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δικτυα, ο ιδρυτής και Διευθυντής της MetroPOLL Research Οζέρ Σενσάρ, σχολίασε : «Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας δεν αισθάνεται εχθρότητα προς τον ελληνικό λαό».

Σε άλλη ερώτηση της ίδιας έρευνας, το 51,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα αποτελεί προεκλογική κίνηση της κυβέρνησης Ερντογάν. Σε αυτούς που συμφωνούν με την ίδια άποψη είναι 36% και 38% των ψηφοφόρων του AKP και ΜΗP αντίστοιχα, που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην χώρα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال