Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γνωρίζοντας την χαμένη βιομηχανική κληρονομιά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Γνωρίζοντας την χαμένη βιομηχανική κληρονομιά της Ξάνθης

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ, σε συνεργασία με το γραφείο της Europe Direct Ανατ. Μακεδονίας Θράκης συμμετέχει χαράσσοντας μια διαφορετική πολιτιστική διαδρομή μέσα στην πόλη. Ένας ξεχωριστός περίπατος γνωριμίας με την χαμένη βιομηχανική πολιτιστική κληρονομιά της Ξάνθης.

Αφετηρία το “Νησάκι”.




Τα βιομηχανικά κτίρια είναι αυτά που αφηγούνται την ιστορία τους και παράλληλα την ιστορία της πόλης. Στη διάρκεια του περιπάτου, θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε επιλεγμένα σημεία με σκοπό να αναπτυχθεί ένας διάλογος για την ιστορία,  την αρχιτεκτονική, τις ιδιαίτερες κατασκευές αλλά και την εξέλιξη τους στο πέρασμα των χρόνων. Η περιήγηση θα καταλήξει στο κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού όπου η αφήγηση θα ολοκληρωθεί και οι συμμετέχοντες θα έχουν μια συνολική εικόνα για τα βιομηχανικά κτίρια καθώς και των επιμέρους στοιχείων που διαμόρφωσαν την ιστορία της πόλης μας.




Σας περιμένουμε με άνετα παπούτσια την Κυριακή 18/09/2022 στις 11:00 στο “Νησάκι”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα