Κασιμάτη για Μπουρχάν: Να αποκηρύξει δημόσια τη Συμβουλευτική Επιτροπή

Κασιμάτη για Μπουρχάν: Να αποκηρύξει δημόσια τη Συμβουλευτική Επιτροπή

Κασιμάτη για Μπουρχάν: Να αποκηρύξει δημόσια τη Συμβουλευτική Επιτροπή

Να αποκηρύξει και δημόσια την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και όχι απλώς να απέχει από τις διαδικασίες της ζητά από τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΠΓ του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Νίνα Κασιμάτη.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων πως το γεγονός πως καλούσε στις εκλογές της παράνομης Μουφτείας παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία, δείχνει πως ηθελημένα αγνοούσε τη Συνθήκη της Λωζάννης ενώ συσχετίζοντας το θέμα με την τρέχουσα επικαιρότητα των υποκλοπών αναφέρει πως ο βουλευτής δίνει επικοινωνιακό «σωσίβιο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ως τούτου κι εφόσον ο βουλευτής δεν προχωρήσει σε πλήρη ανασκευή, καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον αποπέμψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίνας Κασιμάτη:

«Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν, Έλληνας υπήκοος της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, που είναι θρησκευτική και όχι εθνική, πριν ανασκευάσει δήλωνε δημόσια «Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu) και καλούσε σε συμμετοχή στις εκλογές της παράτυπης Μουφτείας, που παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία και σχετική μέριμνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δημιουργώντας καθεστώς και προϋποθέσεις εκτουρκισμού της μειονότητας.  

Ο κ. Μπουρχάν αγνοούσε ηθελημένα τη Συνθήκη της Λωζάνης στο πνεύμα της αναθεωρητικής πολιτικής του Τουρκικού Κράτους και καταπατά βάναυσα το Σύνταγμα της Ελλάδος και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ρομά και των Πομάκων Ελλήνων πολιτών, ισότιμων συνιστώντων μερών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα. 

Συνάμα, παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ενδεχόμενο επικοινωνιακό «σωσίβιο» για την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την παραΕΥΠ του Μεγάρου Μαξίμου για «εθνικούς λόγους»… 

Ο κ. Μπαράν Μπουρχάν δεν αρκεί να απέχει, όπως δήλωσε μετά την κατακραυγή, αλλά πρέπει και να αποκηρύξει δημόσια τη δράση της ”Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” και όσους συμμετέχουν σε αυτή.  

Ειδάλλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αποπέμψει τον κ. Μπαράν Μπουρχάν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η τακτικιστική στάση του Βουλευτή να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال