Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μαζική εισβολή τουρκικών UAV στο Αιγαίο από την αρχή της χρονιάς

Κοινοποίηση

Μαζική εισβολή τουρκικών UAV στο Αιγαίο από την αρχή της χρονιάς

Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ το 2022 από την Τουρκία, που φέτος έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εισβολές στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας με UAV.

του Χρήστου Μαζανίτη – enikos.gr




Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, χθες Κυριακή, η Τουρκία προχώρησε σε υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά στόχος ήταν Κανδελιούσσα, πάνω από την οποία πέταξε ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος τύπου ΑΝΚΑ, στις 8.03 το πρωί σε υψόμετρο 19.000 ποδών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η προκλητικότητα των Τούρκων, με την χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών – UAV τύπου ΑΝΚΑ.

Μάλιστα, το εξοργιστικό είναι ότι τα χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά ακόμη και ξημερώματα, όπως αυτό που έγινε στις 3.41 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, οπότε ένα ΑΝΚΑ πέταξε σε υψόμετρο 19.000 ποδών πάνω από την Κίναρο. Η Κίναρος έγινε στόχος των τουρκικών UAV τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το enikos.gr, από την αρχή του χρόνου έως και χθες Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί 3.769 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά UAV τα οποία προχώρησαν και σε 39 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.




Από τις παραβιάσεις, οι 1.480 έχουν σημειωθεί από τις 7 Ιουλίου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε μόλις 2 μήνες, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν και 16 υπερπτήσεις.

Σε ότι αφορά την ουσία των υπερπτήσεων, στρατιωτικές πηγές αποκάλυπταν στο enikos.gr ότι στόχος των Τούρκων είναι η χαρτογράφηση των κινήσεων του Λιμενικού Σώματος. Κάτι που εγείρει ενισχύει την θεωρία αγαστής συνεργασίας μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και οργανωμένων κυκλωμάτων διακινητών παράνομων μεταναστών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα