Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέθη, λιποθυμίες, εγκαύματα και διαστρέμματα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Κοινοποίηση

Μέθη, λιποθυμίες, εγκαύματα και διαστρέμματα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Αυλαία έριξαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης που επέστρεψαν δυναμικά μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. 




Τα σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού βούλιαξαν από εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν να κατακλύσουν τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων και να διασκεδάσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Για μια εβδομάδα η Ξάνθη έζησε εποχές προ πανδημίας, με την κίνηση στους δρόμους και την αγορά να είναι αυξημένη, ενώ πληρότητα παρουσίασαν και τα ξενοδοχεία της περιοχής. 

Πρώτες βοήθειες σε 18 άτομα 

Από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης δεν έλειψαν ωστόσο και τα «παρατράγουδα», καθώς αρκετές ήταν οι περιπτώσεις των πολιτών που χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες. 

Οι «άγρυπνοι» φρουροί των ΓΠΠ, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 18 τέτοια περιστατικά. 




«Κατά  την διάρκεια  των  εκδηλώσεων  “Γιορτές  Παλιάς  Πόλης”  που  πραγματοποιήθηκαν  από  τις  03 έως 10 Σεπτεμβρίου  2022, καταγράφηκαν  στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών  δεκαοκτώ  ( 18 )  περιστατικά  όπως:  Οξεία  Μέθη,  Τάσεις  Λιποθυμίας,  Εκδορές,  Τομές,  Επίσταξη, Εγκαύματα δευτέρου βαθμού,  και  Διαστρέμματα, εκ  των  οποίων  τα  τρία  ( 3 ) διακομίσθηκαν  με  ασθενοφόρο  του  Ε.Κ.Α.Β.  στο  Γενικό  Νοσοκομείο  Ξάνθης και σε δυο ( 2 ) έγινε σύσταση για μετάβαση  στο  Γενικό  Νοσοκομείο  Ξάνθης» σημειώνει σε σχετική ενημέρωση – απολογισμό ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα