Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μητσοτάκης: «Ποτέ οι προοπτικές για τη Θράκη δεν ήταν τόσο θετικές»

Κοινοποίηση

Μητσοτάκης: «Ποτέ οι προοπτικές για τη Θράκη δεν ήταν τόσο θετικές»

Για τη Θράκη τοποθετήθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο περιθώριο της ΔΕΘ, το μεσημέρι της Κυριακής. 




Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση από τον Σταύρο Φανφάνη από τον “Χρόνο”, «σήμερα στη Θράκη και ειδικά στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη σημβαίνει μια κοσμογονία, από την οποία προφανώς ωφελούνται σημαντικά όλοι οι Θρακιώτες».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας όσο και στην υλοποίηση έργων υποδομής όπως ο κάθετος άξονας στον Έβρο. 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός σχολίασε και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη τονίζοντας πως αυτό θα υλοποιηθεί και δεν θα παραμείνει στα συρτάρια. 




«Το πόρισμα είναι χρήσιμο, περιέχει σημαντικές προτάσεις και θα υλοποιηθεί και ήδη έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στη Θράκη όπως η επίλυση της εκκρεμότητας του 12% που ενδεικτικά αναφέρω ότι ταλάνιζε τις επιχειρήσεις» σημείωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε πως βλέπει ένα συνολικό και μεγάλο ενδιαφέρον για τη Θράκη, οικονομικό, επενδυτικό, γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό. «Ποτέ οι προοπτικές για τη Θράκη δεν ήταν τόσο θετικές όσο είναι τώρα» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα