Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέες φοιτητικές εστίες στη Θράκη εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Κοινοποίηση

Νέες φοιτητικές εστίες στη Θράκη εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Μια σειρά από μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο. 




Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και τη Θράκης. 

«Θα δρομολογήσουμε ένα πρόγραμμα ύψους 1,8 δισ. ευρώ που θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους με μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές προφανώς θα αναπτύσσονται σταδιακά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, εκτός από την αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ και με προϋποθέσεις στα 2.000 ευρώ σε 50.000 νέους, ξεκινά αμέσως η ανέγερση 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής. Οι χώροι έχουν ήδη καθοριστεί και τα έργα θα υλοποιηθούν με ΣΔΙΤ» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. 




Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Θα διευκολυνθεί έτσι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Επιπλέον, για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα