Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Ο Άνθρωπος του Θεού» με τον Σερβετάλη στα Πηγάδια

Κοινοποίηση

«Ο Άνθρωπος του Θεού» με τον Σερβετάλη στα Πηγάδια


Επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού», μια διεθνής παραγωγή για τον βίο και την πολιτεία του Άγιου Νεκτάριου, που κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έρχεται στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στα Πηγάδια. 

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβατάλη, θα προβληθεί το Σάββατο, στον οικισμό, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν. 




«Η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων σας προσκαλεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7μμ στην αίθουσα απέναντι από τον Ιερό Ναό στην προβολή της ταινίας Ο Άνθρωπος του Θεού, της Γελένα Πόποβιτς, που πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Είσοδος Ελεύθερη» αναφέρει σε σχετική πρόσκληση η ενορία του χωριού. 

Η ταινία 




Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα