Ορειβάτες από την Ξάνθη στο Kazbek του Καυκάσου

Ορειβάτες από την Ξάνθη στο Kazbek του Καυκάσου

Στο όρος Kazbek, ένα ανενεργό ηφαίστειο στην οροσειρά του Καυκάσου, στη Γεωργία, λίγο νοτιότερα από τα σύνορα με τη Ρωσία βρέθηκαν δύο ορειβάτες από τον ΕΟΣ Ξάνθη. 

Όπως ενημερώνει ο ΕΟΣ, «με ύψος 5.047 μέτρα είναι μια από τις ψηλότερες κορυφές του Καυκάσου. Η αποστολή (6 μέλη του ΕΟΣ Κομοτηνής και 2 του ΕΟΣ Ξάνθης) έμεινε στο βουνό 4 ημέρες για εγκλιματισμό και έφτασε στην κορυφή το πρωινό της 18ης Αυγούστου 2022. 

Για την προσέγγιση της βόρειας πλευράς του βουνού διασχίσαμε τον παγετώνα, ο οποίος ήταν γεμάτος κρεβάς. 

Σχηματίστηκαν 2 σχοινοσυντροφιές, οι οποίες διασφάλισαν την ασφαλή διέλευση της αποστολής. Με τα τελευταία μέτρα αρκετά επικίνδυνα, με κατολισθήσεις που το πρωί σε τρόμαζαν και το βράδυ σε ξυπνούσαν, με θερμοκρασίες max -10 και ολοήμερους δυνατούς ανέμους η αποστολή παρέμεινε συμπαγής και ολοκλήρωσε την προσπάθεια με επιτυχία. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό της αποστολής για την οργάνωση και καθοδήγησή του.  Ελεύθεροι άνθρωποι, ελεύθερα βουνά» Ορειβάτες από την Ξάνθη στο Kazbek του Καυκάσου

Ορειβάτες από την Ξάνθη στο Kazbek του Καυκάσου


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال