Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Οργή στην Ξάνθη για το «γκρέμισμα» του ιστορικού ΑΟΞ

Κοινοποίηση

Οργή στην Ξάνθη για το «γκρέμισμα» του ιστορικού ΑΟΞ

Τέλος έλαβε η παρουσία της Ξάνθης στις επαγγελματικές κατηγορίες, η ΠΑΕ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που την «ταλανίζουν» παρά τις ύστατες προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών. 




Ο ΑΟΞ, μια από τις ιστορικές επαρχιακές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, φαίνεται πλέον ότι «γκρεμίζεται» γράφοντας έτσι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, μια εξέλιξη που προκάλεσε κύμα οργής από τους φίλους της ομάδας. 

Η Ξάνθη με επιστολή που απέστειλε στη διοργανώτρια αρχή τη Δευτέρα (19/09) ενημερώνει ότι παραιτείται από το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε μπει κανονικά στην κληρωτίδα και συμπεριελήφθη στους αγώνες της διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι δεν είχε λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. 




Υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη βρισκόταν στα «μεγάλα σαλόνια» για 31 συναπτά έτη, καθώς έπαιξε σε αυτά για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 1989-90, ενώ υποβιβάστηκε στη Β΄ κατηγορία στο τέλος της σεζόν 2019-20, καθώς ηττήθηκε σε διπλό αγώνα μπαράζ από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η απόσυρση της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της SL2 συμπίπτει χρονικά με την επέτειο 20 χρόνων από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας, καθώς στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002 η ομάδα (τότε) του Νίκου Καραγεωργίου αντιμετώπισε τη Λάτσιο στο UEFA, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα