Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σέρρες: Οχιά τσίμπησε εθελόντρια κατά τη διάρκεια αναζητήσεων αγνοούμενου

Κοινοποίηση

Σέρρες: Οχιά τσίμπησε εθελόντρια κατά τη διάρκεια αναζητήσεων αγνοούμενου

Άγιο είχε μία εθελόντρια της ομάδας διάσωσης Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κατά τη διάρκεια ερευνών στην ευρύτερη περιοχή της Βισαλτίας στο Στρυμονικό κόλπο κοντά στη Νιγρίτα Σερρών για την αναζήτηση 87χρονου αγνοουμένου από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Επίλεκτο μέλος της ομάδας η Μαρία συνοδεία ειδικού σκύλου και δεύτερου διασώστη βρίσκονταν σε δύσκολο ελώδες σημείο.




Ο σκύλος ιχνηλάτης που κρατούσε πέρασε πάνω από το φίδι που πιθανότατα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ήταν σε καταστολή.

Την χτύπησε δύο φορές

Όταν όμως πέρασε η Μαρία την χτύπησε στο πόδι. Στην προσπάθεια της να γυρίσει στη θέση της το φίδι την ξαναχτύπησε αλλά για καλή της τύχη αυτή τη φορά το δηλητηριώδες χτύπημα της οχιάς βρήκε πάνω στο δέρμα του παπουτσιού της.

«Έκανε αντιοφικό ορό»

«Αναζητούσαμε τον 87χρονο με δύο drone, έναν σκύλο και εθελοντές. Μόλις το φίδι χτύπησε τη Μαρία είχαμε άμεση κινητοποίηση της ομάδας μας. Προσφέρθηκαν στη Μαρία οι πρώτες βοήθειες και ακινητοποιήθηκε για να μην υπάρχει γρήγορη κυκλοφορία στο αίμα. Διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου μόνο εκεί υπάρχει αντιοφικός ορός. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Οι αυστηροί κανόνες στην έρευνα και στον εξοπλισμό, όπως ψηλές ειδικές μπότες, τηρήθηκαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν την χτυπούσε και την δεύτερη φορά. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η κοπέλα είναι καλά», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. Χρήστος Ράμος.




«Είδα πως ήταν οχιά»

Ο ίδιος βεβαίωσε πως το φίδι που χτύπησε την διασώστρια ήταν οχιά: «Αμέσως πήγα στο σημείο και είδα το φίδι. Ηταν οχιά. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ήταν σε καταστολή. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και είναι είναι μόνο ένα μικρό δείγμα των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν το βάζουμε κάτω, θα συνεχίσουμε τις έρευνες μας για τον εντοπισμό του 87χρονου αγνοουμένου ελπίζοντας σε αίσιο αποτέλεσμα».

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα