Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης τιμά την επέτειο μνήμης για την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19.30 στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων να παρακολουθήσετε την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» (βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι από την Ανατολική Θράκη) από τον θίασο σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

Λίγα λόγια για το έργο:

Το σεράι έχει ανάγκη από έναν κουρέα για τον Πασά. Πρέπει όμως να είναι έμπιστος. Να μη μιλήσει για ό,τι δει στο κεφάλι του. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει τη δουλειά και μαθαίνει το μεγάλο μυστικό. Πώς όμως να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Θα σκάσει αν δε μιλήσει. Αποφασίζει να πει το μυστικό στο πηγάδι!!!

Ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα σε τι μπελάδες θα μπει ο Καραγκιόζης όταν ανακαλύψει ότι κάποτε ριζώνουν και τα λόγια…

Στο πλαίσιο της παράστασης θα εκτίθεται τμήμα της συλλογής του θιάσου που παρουσιάζεται στην περιοδεύουσα έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال