Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Πλαφόν τιμής μπαίνει σε καυσόξυλα και πέλλετ

Κοινοποίηση

Πλαφόν τιμής μπαίνει σε καυσόξυλα και πέλλετ

Το περιθώριο μικτού κέρδους σε καυσόξυλα, πέλλετ και άλλα στέρεα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση δεν μπορεί να υπερβαίνει το αντίστοιχο που ίσχυε ανά μονάδα όγκου βάρους προ της 1ης Νοεμβρίου 2021 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 




Ακόμη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας, πώλησης, μεσιτείας, διακίνησης, διανομής και αποθήκευσης στερεών καυσίμων που προορίζονται για θέρμανση χώρων στην ελληνική επικράτεια, υποβάλλουν εντός προθεσμίας δυο ημερών προθεσμίας δήλωση με τα στοιχεία αποθεμάτων σε: 

α) καυσόξυλα παντός είδους, 




β) πέλλετ

γ) μπρικέτες, 

δ) προσάναμμα  

ε) δαδί

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται ανώτατο όριο κέρδους, με βάση τα καταγεγραμμένα επίπεδα της 31/12/2021, και στους προμηθευτές ή εμπόρους λιανικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Για τους παραβάτες θα ισχύσουν δρακόντειες κυρώσεις και πρόστιμα τα οποία θα κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως και 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα