Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022

Κοινοποίηση

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022


Πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022
: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα του επιδόματος ΚΕΑ – νυν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – για τον μήνα Σεπτέμβριο – Τι ισχύει για τα ΑΤΜ. 

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2022, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής. 

Η πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου 2022 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Αυγούστου 2022 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου 2022 δηλαδή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 

Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη, της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών. 

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Πως κάνουμε αίτηση ΚΕΑ;

Η αιτήση για το επίδομα μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά. Μπορείτε είτε να πάτε σε δημοτικό κατάστημα είτε στα ΚΕΠ. Υπάρχει και η λύση να το κάνετε μόνοι σας από τον υπολογιστή. Απλά θα μπείτε στον ΟΠΕΚΑ και θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο για το ΚΕΑ.

Βέβαια σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, όπως και τα νοικοκυριά στη σύνθεση των οποίων έστω ένα ενήλικο μέλος είναι αλλοδαπός, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους και στα Κέντρα Κοινότητας.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί κατά την διάρκεια του έτους.

Πότε θα γίνει η πληρωμή ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2022

Ποιοι είναι δικαιούχοι ΚΕΑ;

Κάθε πολίτης που διαμένει μόνος του σε κατοικία και δεν είναι φοιτητής, μπορεί να κάνει την αίτηση. Το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειες. Τέλος δικαιούχοι μπορεί να είναι και άστεγοι με προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση Υπνωτηρίων που λειτουργούν στους Δήμους.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, το εισόημα το εξάμηνο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1200 ευρώ. Για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια τα 1.800 €.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη θα πρέπει να έχει εισόδημα 2.100 ευρώ το εξάμηνο.

2.400 ευρώ θα πρέπει να έχει εισόδημα ένα νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη.

Τέλος, το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Πληροφορίες για το ΚΕΑ

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα