Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πράσινα χαμόγελα: Βιβλιοπαρουσίαση – περιβαλλοντική δράση

Κοινοποίηση

Πράσινα χαμόγελα: Βιβλιοπαρουσίαση - περιβαλλοντική δράση

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η Δ/νση Δασών Ξάνθης και ο Σύλλογος Ρομποτικής, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής & Επιστημών RoboSpecialists, προσκαλούν τα παιδιά της Ξάνθης, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.




Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία του Βλάση και την αγάπη του για το περιαστικό δάσος της πόλης μας, μέσα από το εκπαιδευτικό βιβλίο «Πράσινα Χαμόγελα» του Νίκου Κοσμίδη, το οποίο εξέδωσε η Δ/νση Δασών Ξάνθης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life FORESMIT, με ευθύνη του Παναγιώτη Μουχταρίδη (Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Ξάνθης, Δασολόγος) και της Μαίρης Τριανταφυλλίδου (Δασολόγος). Παρέα με τον Βλάση, τα παιδιά θα γνωρίζουν την έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης.

Πράσινα χαμόγελα: Βιβλιοπαρουσίαση - περιβαλλοντική δράση

Στο πλαίσιο της δράσης, ο εκπαιδευτής ρομποτικής Παναγιώτης Γιάννης (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) θα παρουσιάσει στα παιδιά προσομοίωση ρομποτικού συστήματος αυτόματης δενδροφύτευσης.




Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή στο Πάρκο του Λιμνίου Ξάνθης.

Στο πέρας της εκδήλωσης θα διανεμηθούν στα παιδιά αντίτυπα του βιβλίου (μέχρι εξαντλήσεως τους) και αναμνηστικά από τη Δ/νση Δασών Ξάνθης, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση δωρεάν μαθημάτων από τον Σύλλογο Ρομποτικής RoboSpecialists.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκος Κοσμίδης, Υπ. Διδ. Αρχιτεκτονικής (ΔΠΘ), Συγγραφέας-Εικονογράφος, Υπεύθυνος λειτουργίας συνεργαζόμενων ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ξάνθης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα