Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκλητικός ο Ακάρ – Μιλάει για «αδελφούς Τούρκους» στη Θράκη

Κοινοποίηση

Προκλητικός ο Ακάρ – Μιλάει για «αδελφούς Τούρκους» στη Θράκη

Προκλητικός για μια ακόμη φορά εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μεταξύ άλλων στρέφει τα βέλη του κατά της Θράκης και κατηγορεί την Ελλάδα πως δεν αναγνωρίζει τους «αδελφούς Τούρκους» που ζουν στην περιοχή. 

Στη σκιά των όσων δήλωσαν χθες (12.09.2022) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος του AKP (σ.σ. κόμμα Ερντογάν), Ομέρ Τσελίκ, σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε και τις κατηγορίες της Τουρκίας προς την Ελλάδα για τη μειονότητα στη Θράκη, μίλησε ξανά για «Δυτική Θράκη» και κατηγόρησε τη χώρα μας πως «σφετερίζεται» τα δικαιώματα και τους νόμους της μειονότητας.




«Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε “είναι μουσουλμάνοι”. Είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τουρκικά, η διεύθυνσή τους είναι τουρκική, τα νεκροταφεία τους είναι τουρκικά, η ιστορία και οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι τουρκικά. Σφετερίζονται τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και το αγνοούν. Προσπαθούν να ανακατευτούν σε όλα, ακόμα και στα σχολεία τους, στην εκλογή μουφτή. Υπάρχει η Συμφωνία της Λωζάννης από τη μια πλευρά και η Συμφωνία του Παρισιού από την άλλη. Αυτά είναι τα βασικά κείμενα. Αρνούνται και απορρίπτουν ακόμη και τους όρους που προβάλλουν αυτά τα κείμενα», ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα