Προσωπικός γιατρός: Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη

Προσωπικός γιατρός: Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη

Προσωπικός γιατρός δωρεάν εξετάσεις
: Πάρα πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο σύστημα του προσωπικού γιατρού, ανέφερε μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε  αυτή τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς, που έχουν εγγραφεί ενώ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, 3.130.000 εγγραφές, πολιτών. Ο υπουργός ανακοίνωσε και πακέτο δωρεάν εξετάσεων με την πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, το οποίο θα ανακοινωθεί επακριβώς τις επόμενες μέρες.

Όταν κληθούν οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, θα υπάρχει και ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων ώστε η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό να συνδυαστεί και με δωρεάν εξετάσεις, για να ξεκινήσει να γράφεται ο φάκελος, είπε ο υπουργός.

Προσωπικός γιατρός - Πρόστιμο 

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε  προβλήματα που παρατηρούνται στην Αττική, όπου  η δύναμη των γιατρών μπορεί να εγγράψει το 55% του πληθυσμού και άρα χρειάζονται περισσότεροι γιατροί και στοχευμένα σε κάποιες περιοχές. Σε όλη την άλλη Ελλάδα ουσιαστικά είμαστε πάνω από 75%, συνεπώς, το σύστημα λειτουργεί, είπε ο υπουργός. “Στο σύστημα μπαίνοντας έχουμε 3.200 γιατρούς. Όταν πια φτάσουν στο 100% των πολιτών θα χρειαζόμαστε γύρω στους 1.200 γιατρούς ακόμα”, σημείωσε. Πρόσθεσε ότι με τους γιατρούς που συμμετέχουν στο σύστημα μπορεί να καλυφθεί 1 εκατομμύριο πολίτες.

“Έχουμε πει ότι ο θεσμός θα έχει πλήρη εφαρμογή 1/1, οπότε λογικά αυτό το τρίμηνο-τετράμηνο συνεχώς θα κάνουμε βελτιώσεις. Τώρα πια έχουμε ήδη ετοιμάσει τις ειδικότητες καρδιολόγων και πνευμονολόγων που είναι κατεξοχήν ειδικότητες που έχουν χρόνιους πάσχοντες και μας το έχουν ζητήσει οι Σύλλογοι”.

Συμπλήρωσε ότι από τους ιδιώτες δικαίωμα να ενταχθούν ως προσωπικοί γιατροί έχουν 4.000 κι έχουν ενταχθεί 1200, άρα υπάρχει περιθώριο ακόμα στους ιδιώτες γιατρούς παθολόγους και γενικούς να μπουν στο σύστημα.

“Επιλέξαμε το σύστημα να είναι ήπιο, να μην είναι αυστηρό όπως είναι σε άλλες χώρες, όπως στη Μεγάλη Βρετανία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν περιορίζουμε κανέναν γιατρό ως προς τη συνταγογράφηση”, είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη σημασία του προσωπικού γιατρού είπε ότι “για πρώτη φορά δίνεται μια δυνατότητα όλος ο πληθυσμός, ο υγιής πληθυσμός, όχι αναγκαστικά οι άνθρωποι που είναι ασθενείς, από νωρίς να μπουν σε μια διαδικασία να έχουν έναν γιατρό να κάνουν δωρεάν συνολικά χωρίς συμμετοχή, καμία συμμετοχή, προληπτικές εξετάσεις και να σχηματιστεί ένας φάκελος ώστε ο άνθρωπος από τα 20, από τα 25, από τα 30 να ξέρει την κατάσταση της υγείας τους, ώστε να διατηρηθεί υγιής και να μη γίνει ασθενής και για αυτό το λόγο επιλέξαμε να μην πιέσουμε τους πολίτες”.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال