Προσπάθειες να παίξει στη Γ’ Εθνική ο ΑΟΞ

Προσπάθειες να παίξει στη Γ’ Εθνική ο ΑΟΞ

Μια οργανωμένη προσπάθεια με μπροστάρηδες τον Μπάμπη Χατζημεστή, πρόεδρο του Συλλόγου Παλαίμαχων του ΑΟΞ και τον Ανδρέα Γκλαβίνη, καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες με στόχο να μπορέσει να «ενεργοποιηθεί» ο ερασιτέχνης της Ξάνθης και να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της ομάδας (έστω) στη Γ’ Εθνική

Ο ΑΟΞ αποχώρησε από την Super League 2, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο «γκρέμισμα» και να γραφτεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας. 

«Μας πληγώνει όλους, όχι μόνο εμάς, πληγώνει όλη τη Θράκη μας. Η Βασίλισσα της δυστυχώς δεν υπάρχει» δήλωσε ο Μπάμπης Χατζημεστής μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ωστόσο πως γίνονται προσπάθειες ώστε να παίξει ο ΑΟΞ στη Γ’ Εθνική και να βρεθούν λύσεις μέσω του ερασιτέχνη, ο οποίος ήταν ανενεργός τα τελευταία χρόνια. 

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί έντονη απογοήτευση αλλά και οργή στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, καθώς ο ΑΟΞ αποτελεί μια ιστορική ομάδα της επαρχίας και χαρακτηρίζεται ως η Βασίλισσα της Θράκης, και πλέον διανύει μια ιδιαίτερα μαύρη και αβέβαιη περίοδο. 

Η δήλωση του ΑΟΞ 

Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε στους φιλάθλους, στους φίλους και στους κατοίκους της πόλης της Ξάνθης, ότι ο Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ, αποφάσισαν την δήλωση παραίτησης από το πρωτάθλημα της Super League 2 για την σεζόν 2022/23.

Για περισσότερο από 9 μήνες, ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης της ΠΑΕ ή εύρεσης εναλλακτικών λύσεων χρηματοδότησης, διότι στη παρούσα χρονική στιγμή ο Ιδιοκτήτης του ΑΟΞ αδυνατεί να συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα.

Μετά από 2 χρόνια μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς στην ομάδα αλλά και στην πόλη, δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε λύση εγκαίρως για να συνεχίσουμε τα σχέδιά μας. Ο Ιδιοκτήτης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ομάδας, παραμένουμε υποστηρικτές του ΑΟΞ.

Πριν από δυόμιση χρόνια, ξεκινήσαμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, ανακαινίσαμε το γήπεδο και αναζωογονήσαμε το προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων για να είναι το καμάρι της πόλης μας. Δημιουργήσαμε μια ποδοσφαιρική ομάδα για να διεκδικήσει την επιστροφή της στην Super League.

Με βαριά καρδιά, παρά την τεράστια οικονομική συνεισφορά στην ομάδα και το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργήθηκε με αυτήν και τους ανθρώπους του νομού Ξάνθης, που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν, αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτή τη πολύ δύσκολη απόφαση μη έχοντας άλλη επιλογή.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά την επένδυση που έγινε, δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση, ακόμα και με τις επαφές που κάναμε και με το Δήμο Ξάνθης.

Ο Ιδιοκτήτης προσωπικά αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδιάς το προσωπικό των γραφείων και τους υπαλλήλους του γηπέδου και προπονητικού κέντρου για την αφοσίωση και την ακούραστη συνεισφορά τους μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όπως, επίσης, ευχαριστεί και τους άμεσους συνεργάτες και προμηθευτές όπου στάθηκαν δίπλα στον ΑΟΞ μέχρι και σήμερα.

Ο Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεσμεύεται ότι θα έρθει σε προσωπική επικοινωνία με κάθε εργαζόμενο  για να αναλάβει την εξόφληση των οικονομικών τους αξιώσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μπορέσει να βρεθεί μια λύση με νέο επενδυτή για την ομάδα, καθώς η πόλη και η περιοχή είναι στρατηγικά σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την χώρα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال