Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Πρώτο κουδούνι» στην Ξάνθη, με χαμόγελα και χωρίς μάσκες!

Κοινοποίηση

«Πρώτο κουδούνι» στην Ξάνθη, με χαμόγελα και χωρίς μάσκες!

Η επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα θρανία, αυτή τη φορά ωστόσο χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την υπόδειξη αρνητικού rapid test για τους μαθητές, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Οι επίσημοι αγιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, με τον Μητροπολίτη να στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και τους πολιτικούς άρχοντες της περιοχής να εύχονται καλή σχολική χρονιά. 




Την ίδια στιγμή, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος Αστυνομικοί προχώρησαν στη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στα Δημοτικά Σχολεία, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς αλλά και ασφάλειας. 

«Εύχομαι μια ευλογημένη καλή σχολική χρονιά, πλούσια σε πνευματικούς καρπούς. Βλέπω χαρούμενα ξεκούραστα πρόσωπα, έτοιμα για τον αγώνα για τη γνώση και την αρετή. Γιατί δεν χρειάζεται μόνο η γνώση αλλά και η αρετή. Το 2ο ΓΕΛ εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη. Εγώ λέω στα παιδιά αυτό τον υψηλό πήχη της επιτυχίας, με τη βοήθεια των καθηγητών όχι μόνο να τον κρατήσουν εκεί που είναι αλλά να τον ανεβάσουν ακόμα περισσότερο» σημείωσε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ξάνθης. 




Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, στο μήνυμα του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς αναφέρει πως «με όνειρα και φιλοδοξίες αρχίζει σήμερα μια νέα σχολική χρονιά με στόχο όλων, την πρόοδο και τη δημιουργία. 

Εύχομαι στο διδακτικό προσωπικό, στους μαθητές και στις μαθήτριες να γεμίσουν τις καρδιές τους με στιγμές συγκίνησης και δημιουργικότητας, αλλά και με εμπειρίες και γνώσεις.

Ως Περιφερειακή Διοίκηση επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και καλύτερες συνθήκες στους δασκάλους και στους καθηγητές για να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Είμαι σίγουρος ότι οι μαθητές μας θα πετύχουν και εμείς μαζί με τους δασκάλους τους καθηγητές και τους γονείς τους θα είμαστε περήφανοι.

Εκ βαθέων εύχομαι στους μαθητές της Γ Λυκείου που δίνουν τον αγώνα τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καλή επιτυχία.

Καλή σχολική Χρονιά και εάν το πιστέψετε, όλα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι περιμένετε». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα