Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση η 55χρονη που την έλουσε με βενζίνη ο άντρας της

Κοινοποίηση

Σε κρίσιμη κατάσταση η 55χρονη που την έλουσε με βενζίνη ο άντρας της

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι η 55χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Ξάνθη, η οποία έπεσε θύμα απάνθρωπης επίθεσης από τον ίδιο της τον σύζυγο, το βράδυ της Πέμπτης στην Κομοτηνή. 




Πρόκειται για έναν 62χρονο που συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία αφού περιέλουσε τη σύζυγό του με βενζίνη στη συνέχεια της έβαλα φωτιά. 

Ο ίδιος μάλιστα, φαίνεται πως μόλις είδε την γυναίκα του – η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες – να καίγεται ζωντανή, μετάνιωσε την πράξη του και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ ο 62χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατλάκα, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κομοτηνής, η κατάσταση της άτυχης γυναίκας επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη. 

«Γύρισα σπίτι και η γυναίκα μου, μου είπε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με έναν άλλο άνδρα. Εξοργίστηκα. Πήγα σε ένα βενζινάδικο, αγόρασα βενζίνη, επέστρεψα στο σπίτι, την περιέλουσα και της έβαλα φωτιά. Όταν είδα όμως, τη γυναίκα μου να καίγεται, το μετάνιωσα. Κατάφερα να σβήσω τη φωτιά και ειδοποίησα ασθενοφόρο για να τη σώσω» φέρεται να έχει δηλώσει ο δράστης. 




Η άτυχη γυναίκα έχει καταγωγή από την Ξάνθη, ωστόσο διαμένει επί σειρά ετών στην γειτονική Κομοτηνή. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (8-9-2022) το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 62χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, ο δράστης νωρίτερα, ευρισκόμενος στην οικία του με την ημεδαπή σύζυγό του και έπειτα από προσωπικές διαφορές, την περίλουσε με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά, προκαλώντας της σωματικές βλάβες.




Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου και νοσηλεύεται. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα